Terug

Samen met Actility helpen we het Internet of Things verder

Vorige / Volgende:

Wij willen als KPN bijdragen aan de vestiging van een Internet of Things-ecosysteem in Nederland en samenwerken met Actility sluit hier bij aan.


Als eerste ICT-telecomprovider introduceerden wij dit jaar een landelijk dekkend netwerk specifiek voor IoT-toepassingen: LoRa. Een nieuw soort technologie dat apparaten die weinig data verzenden over een lange afstand aan het internet kan koppelen. LoRa maakt het mogelijk om in de toekomst miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt te verbinden met internet. In veel gevallen volstaat een klein bericht met nauwelijks data (enkele tientallen bytes), om te weten hoe het bijvoorbeeld gesteld is met het welzijn van melkkoeien, het verzadigingsniveau van dijken of een vuilniscontainer die geleegd moet worden.

Actility
Maar LoRa bouwden we niet alleen. Dat deden we met hulp van het Franse bedrijf Actility: een bedrijf waarin we met KPN Ventures in 2015 -nog voordat ons LoRa-netwerk live ging- een minderheidsbelang namen. Dit Parijse bedrijf is in 2010 opgericht door Olivier Hersent en die gespecialiseerd in netwerk- en platformtoepassingen voor de Internet of Things-markt.

Energiemarkt
Onze kapitaalinjectie gebruikt Actility voor het verder naar de markt brengen van ThingPark, zijn open standaard IoT- netwerkoplossing, de serviceverlening aan klanten en het partnernetwerk. Naast het uitrollen van IoT-netwerken wereldwijd, is Actility echter ook al jaren succesvol actief op de energiemarkt en ligt verdere samenwerking ook op dit terrein voor de hand. De watersector is daarbij één van de eerste aandachtsgebieden.

Meer weten?

Lees hier meer over hoe we met het Internet of Things en ons LoRa-netwerk alles en iedereen verbinden.

Vorige / Volgende: