Terug

De meerwaarde van onze investering in Jasper Wireless

Vorige / Volgende:

We geloven dat wij veel kunnen betekenen voor start-ups en scale-ups, maar zij net zoveel voor ons. Dat bewijst onze samenwerking met Jasper Wireless: een pionier in cloud-gebaseerde platforms voor het Internet of Things.

Zeg je innovatie, dan zeg je Internet of Things (IoT); een wereld waarin alles en iedereen met internet verbonden is en slim gegevens uitwisselt met elkaar. We geloven heilig dat IoT Nederland een beetje beter kan maken. En juist daarom werken we graag samen partijen die net als ons ook geloven in de kracht van het 'Internet der Dingen'.

Een mooi voorbeeld is onze investering in 2012 in Jasper Wireless. Dit bedrijf is de pionier in cloud-gebaseerde platforms voor Internet of Things en een belangrijke speler in Service & IT. Deze platforms bieden ondernemingen en exploitanten van mobiele netwerken de mogelijkheid om succesvolle IoT service te implementeren op een wereldwijde schaal. Met Jasper Wireless heeft KPN de perfecte partner gevonden om ervoor te zorgen dat klanten aangesloten zijn op het meest betrouwbare online platform.

Overname Cisco

Maar dat niet alleen, door te participeren in dit bedrijf haalden we zelf ook een financieel aantrekkelijk rendement. Zeker toen Jasper Wireless in februari 2016 werd overgenomen door Cisco voor 1,4 miljard dollar.

Met investeringen Nederland verder helpen

De opbrengst van de verkoop van ons belang in Jasper Wireless is toegevoegd aan de reserves van ons investeringsfonds KPN Ventures. Hierdoor wordt het voor ons nog makkelijker om ook in de toekomst te blijven investeren in jonge technologiebedrijven die Nederland slimmer, duurzamer en veiliger maken.

Meer weten?

Lees onder KPN Ventures hoe we ook met andere investeringen Nederland veiliger, beter en duurzamer maken.

Vorige / Volgende: