Terug

Kinderen kunnen veilig internetten met Mybee

Vorige / Volgende:

Kinderen zijn tegenwoordig nog maar nauwelijks uit de wieg of ze spelen al met de computer of een tablet. En dat is niet alleen maar leuk en spannend. Om ze ook veilig te laten internetten, ontwikkelden we de kindvriendelijke browser en app Mybee.

We willen bij KPN graag dat ook kinderen de voordelen van internet zo goed mogelijk leren kennen en benutten. Tegelijkertijd begrijpen we heel goed dat er ouders zijn die zich zorgen maken over wat hun kinderen soms online tegenkomen. Om die reden bouwden we samen met Stichting Mijn Kind Online in 2009 de kindvriendelijke internetbrowser Mybee. Nu, zeven jaar later, gaan kinderen steeds jonger online. En wordt de laptop steeds vaker vervangen door de tablet. Daarom is Mybee nu geschikt gemaakt voor de allerjongsten, met een app speciaal voor de tablet.

Kinderen helpen ontdekken in plaats van verbieden

Mybee helpt jonge kinderen hun eerste stappen te zetten op internet. Niet door te zeggen wat ze niét mogen, maar door te laten zien wat léuk is. Al spelend en lerend ontdekken ze de online wereld. Binnen veilige grenzen.

Subsidie

Mybee is samen met kinderen en ouders gemaakt, vernieuwd en getest. Een professionele redactie, met een achtergrond in het onderwijs, zorgt continu voor vernieuwingen. Ook wordt het project financieel gesteund door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met dank aan deze subsidie onderzoeken we samen met universiteiten hoe de kinderen de app gebruiken en hoe deze de relatie tussen ouder en kind beïnvloedt. 

KPN heeft als doel het bij elkaar brengen van de werelden van het bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten om samen tot innovaties te komen die Nederland verder helpen. Meer weten? Mail naar subsidie@kpn.com.

Vorige / Volgende: