Terug

Samen Rotterdam slimmer maken dankzij onze IoT-oplossingen

Vorige / Volgende:

Het Rotterdamse Zuidplein ondergaat de komende jaren een ‘Smart City’-metamorfose. KPN speelt een rol bij de duurzame innovaties die op de agenda staan.


Slimme afvalcontainers en parkeerplekken die verbonden zijn via het LoRa-netwerk van KPN. Maar ook intelligente energiemanagementsystemen en warmtecollectoren aangesloten op de busbaan. Het Rotterdamse winkelcentrum en ov-knooppunt Zuidplein verandert de komende jaren in het toonbeeld van Smart City. Een plek waar slimme technologieën worden ingezet om maatschappelijke vraagstukken op innovatieve wijze op te lossen.

Projecten

Projecten, waar KPN bij betrokken is, lopen uiteen van het mogelijk maken van flexibele straatverlichting tot het ontwikkelen van slimme bussen om de stad leefbaarder en duurzamer te maken.

LoRa

Aan de basis van al die projecten staat ons LoRa-netwerk. LoRa neemt belangrijke drempels (kosten, verbruik, energie) weg om talloze apparaten aan het internet te verbinden. In Rotterdam hebben we bij wijze van proef proef vijftig Rotterdamse parkeerplaatsen voorzien van slimme parkeersensoren. Doordat deze met het internet verbonden zijn via ons LoRa-netwerk, kunnen auto’s heel efficiënt naar lege plekken geleid worden. Handig voor wie een parkeerplek nodig heeft in het centrum.

Meer weten wat ons LoRa-netwerk en onze Internet of Things-oplossingen jou kunnen bieden? Check ook ons totaaloverzicht.

Europese Commissie

De slimme metamorfose wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie die in totaal bijna 18 miljoen euro in het Europese Smart City project Ruggedised stopt. Hiervan is 5,4 miljoen euro bestemd voor slimme projecten in Hart van Zuid. Als onderdeel van een consortium hebben wij samen met andere bedrijven (waaronder Ballast Nedam, RET, ENECO, Futureinsight, Erasmus Universiteit, TNO en Uniresearch) innovatieve duurzaamheidsmaatregelen bedacht.

KPN heeft als doel het bij elkaar brengen van de werelden van het bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten om samen tot innovaties te komen die Nederland verder helpen. Meer weten? Mail naar subsidie@kpn.com.

Vorige / Volgende: