Terug

Samen met TNO en Amsterdam ArenA maken we innovatie concreet

Vorige / Volgende:

Hoe zorg je dat innovatie niet blijft steken bij een leuk idee, maar ook echt toepasbaar wordt in ons dagelijkse leven? Dat is de uitdaging die KPN Technology Labs samen met TNO en Amsterdam ArenA aangaat.

Daarom is KPN samen met deze partners een langdurend onderzoeksprogramma gestart. Doel: gezamenlijk technologische concepten doorontwikkelen naar prototypes die we testen in het gezamenlijk opgerichte Amsterdam Innovation Centre. En uiteindelijk: nieuwe diensten en producten voor onze klanten.

Tiled Streaming

Zo werken we samen aan de Tiled Streaming-technologie. Met deze technologie kunnen realtime beeldopnames van hoge resolutie (UHD of 4K) op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets worden bekeken. Waar normaal gesproken het inzoomen op videobeelden lokaal op een mobiel apparaat plaatsvindt, biedt Tiled Streaming de oplossing om realtime alleen het gevraagde ingezoomde beeld te versturen naar een apparaat. Hierdoor wordt de benodigde bandbreedte sterk gereduceerd.

Live cameraman

Het realtime aspect maakt het mogelijk om, in combinatie met tracking, personen (atleet in sportwedstrijd of artiest in concert) of objecten (bal) te kunnen volgen en zo in hoge resolutie te kunnen bekijken op een mobiel apparaat. Zo kan iedereen live cameraman spelen en zelf inzoomen op de beelden die hij zelf wil zien.

LTE Broadcast, ook een innovatie van KPN en Arena, wordt succesvol getest tijdens Ajax-NEC

Getest in de ArenA

De Tiled Streaming-technologie bevat een gezamenlijk patent van KPN en TNO en is ontstaan in het lange termijn onderzoek van TNO en KPN. De technologie is inmiddels gedemonstreerd tijdens meerdere events in de ArenA, met 53.000 stoelen het grootste stadion in Nederland. Door potentiële toepassingen zo aan een groot publiek te presenteren, krijgen we direct feedback. Bovendien kunnen we de producten ideaal aanpassen aan de wensen van onze klanten.

Vorige / Volgende: