Terug

Ons Technology Labs maakt innovatie tastbaar en toepasbaar

Vorige / Volgende:

Innovatie om de innovatie. Daar geloven wij niet in. Wel in innovatie die in dienst staat van miljoenen klanten die er dagelijks plezier en vooral gemak van hebben. Op deze basis werkt ons KPN Technology Labs al sinds jaar en dag aan de innovaties van morgen.


Innovatie ontstaat niet zomaar - echte innovatie vereist hard werken, discipline, structuur. En is meer dan alleen ideeën genereren. Want met een goed idee alleen maak je het verschil niet. Met een concrete, bij de eindgebruiker geteste, toepassing wel.

Bij het KPN Technology Labs weten we daar alles van. Zo zijn recent aangekondigde of geïntroduceerde dienstverlening zoals Voice over LTE, LoRa en Voice over WiFi al jaren geleden in KPN Technology Labs bedacht en ontwikkeld.

Field Labs

KPN Technology Labs is een verzameling van multidisciplinaire Telecommunicatie Labs. Met daarin slimmeriken van KPN, maar ook klanten, developers en leveranciers. Zo zetten we zij-aan-zij met het hele ecosysteem ideeën om in concrete oplossingen die we in zogenaamde Field Labs ook direct testen bij het grote publiek.

Amsterdam Innovation Center

Deze testomgevingen zetten we bij voorkeur op bij partners. Een mooi voorbeeld is het samen met TNO en Amsterdam ArenA opgerichte Amsterdam Arena Innovation Center. In deze proeftuin voor innovatie ontwikkelen én testen we slimme technologische uitvindingen zoals parkeersensoren.

5Groningen consortium

En in Noord-Groningen onderzoeken we samen met TNO, Huawei en Ericsson supersnel 5G-internet. De omgeving van Loppersum is hiermee het eerste plattelandsgebied ter wereld met zo'n netwerk. Deze nieuwe standaard voor mobiel internet is sneller dan 4G, maar zorgt er ook voor dat veel meer apparaten tegelijk verbonden kunnen zijn met het netwerk.

Contact

Wil je meer weten over of in contact komen met KPN Technology Labs? Bekijk dan onze cases of stuur een e-mail naar Perry Jackson, directeur Technology Labs.

KPN Technology Labs

Opgericht in: 2015
Directeur: Perry Jackson
Doel: KPN Technology Labs maakt innovaties tastbaar en toepasbaar door technische experimenten samen te smelten met bestaande netwerkinfrastructuren en door nieuwe technologieën te ontwikkelen.
Voorbeelden van innovaties: Voice over LTE, LoRa, Voice over WiFi, 5G-internet (testfase).

Vorige / Volgende: