Terug

De smartphone vervangt de portemonnee dankzij de NFC SIM-kaart van KPN

Vorige / Volgende:

Dankzij onze innovatieve NFC SIM-kaart kunnen Rabobank-klanten nu contactloos met hun telefoon betalen.

Contactloos betalen is de nieuwe hype in Nederland. En dat is ook niet vreemd als je bedenkt dat ruim 80% van de Nederlanders bijna continu online is met de smartphone. Daarnaast is al ruim éénderde van de betaalterminals in Nederland voorzien van NFC-technologie en dit aantal groeit nog steeds.

NFC staat voor Near Field Communication. Het is een techniek waarmee contactloos en op een veilige manier data kan worden verzonden. NFC wordt op steeds meer manieren gebruikt, bijvoorbeeld in bankpassen en ov-chipkaarten. De nieuwe NFC SIM-kaart van KPN is een speciale SIM-kaart die deze NFC-techniek ondersteunt. Hiervoor gebruiken klanten geen extra data of batterij en wordt contactloos betalen nog makkelijker en toegankelijker.

NFC-ondersteuning
KPN stelt de NFC SIM-kaart graag beschikbaar aan alle Nederlanders. Daarom voorzien we sinds december 2015 nieuwe mobiele abonnees standaard van de NFC SIM-kaart en betalen Rabobank-klanten met een KPN-abonnement dankzij de NFC SIM-kaart sinds dit voorjaar op een veilige manier, snel en eenvoudig mobiel aan de kassa. Zij kunnen de Rabo Wallet downloaden uit de Google Play Store en vervolgens een digitale bankpas opslaan op de NFC SIM-kaart van KPN. Zo creëren klanten letterlijk een portemonnee in hun telefoon.

Meer weten?
Check hier onze mCommerce- en NFC-oplossingen of neem contact met ons op middels het contactformulier op onze site. We gaan graag met je in gesprek.

Ook startups zijn welkom!
Ben je een start-up en heb jij een toepassing die niet mag ontbreken in ons mCommerce-portfolio? Neem dan contact met ons op via marie-jose.vandenboomgaard@kpn.com. We praten graag over mogelijke samenwerkingen of co-development.

Vorige / Volgende: