Terug
Internet of Things

Dankzij KPN ligt het Internet of Things nu voor ieder bedrijf voor het grijpen

Vorige / Volgende:

KPN maakt het mede mogelijk dat Internet of Things voor ieder bedrijf werkelijkheid kan worden. Niemand weet precies welke vlucht Internet of Things zal nemen, maar één ding is zeker: het zal straks van invloed zijn op ons dagelijks leven - gemerkt of ongemerkt.

Een vuilniswagen die pas langskomt als een afvalbak aangeeft dat hij vol zit. De straatverlichting die pas aanspringt als er iemand langs rijdt. Dijken die door slimme sensoren op afstand worden bewaakt. Of koeien, voorzien van een chip waarmee de boer op afstand de gezondheid van zijn vee kan controleren. Het zijn allemaal voorbeelden van het Internet of Things (IoT) waarin het internet alle dingen in ons dagelijks leven slim met elkaar verbindt.

Wereldprimeur

Bij KPN geloven we heilig dat IoT Nederland een beetje beter kan maken. KPN ontwikkelde er zelfs diverse IoT-netwerken voor: zoals 2, 3 en 4 G en onlangs het LoRa netwerk, elk met unieke kenmerken.  LoRa is een energie-efficiënt draadloos netwerk dat apparaten die weinig data verzenden over een lange afstand aan het internet koppelt.

1 hour IOT-Workshop by Internet of Things Academy

Voorsprong
Met de komst van het LoRa-netwerk heeft KPN een breed assortiment aan IoT-netwerken en geeft de IoT-community een enorme voorsprong. Waar bijvoorbeeld 3G en 4G vooral worden gebruikt om grotere hoeveelheid data real-time te transporteren, is LoRa vooral ontwikkeld om kleine hoeveelheden data te versturen over lange afstanden. Daarmee is het dan nu ook rendabel geworden om elk apparaten te verbinden met het internet. Een voorsprong die we nog verder uitbouwen door met KPN Ventures en KPN New Business respectievelijk te investeren en samen te werken met jonge technologiebedrijven. Daarnaast bundelen we met meer dan 200 partners de krachten om IoT-oplossingen sneller te ontwikkelen en nemen we actief deel aan de IoT-Academy. Zo bouwen we samen aan een betere, duurzamere en veiligere samenleving.

KPN stimuleert IoT-partner ecosysteem
Het LoRa-netwerk is het vliegwiel voor Internet of Things. En dat wiel zwengelen we samen met onze partners, klanten en eindgebruikers aan. Zo creëren we samen een uniek ecosysteem voor het Internet of Things. Daarnaast zijn we samen met RDM Makerspace een van de initiatiefnemers van de Internet of Things Academy. Hier ervaren organisaties zelf hoe zij Nederland met het Internet of Things verder kunnen helpen.

Nieuwsgierig?

Zie www.kpn.com/iot voor meer succesvolle IoT cases en de mogelijkheden van IoT bij KPN.

Vorige / Volgende: