Terug
Security

Met innovatie als wapen gaan we cybercrime te lijf

Vorige / Volgende:

In een tijd waarin informatie zomaar op straat kan komen te liggen, is innovatie ons wapen om Nederland nóg veiliger te maken.

Of we het willen of niet, steeds meer vertrouwelijke informatie wordt via internet verstuurd. De samenleving wil en mag er op vertrouwen dat ICT-dienstverleners dit dataverkeer veilig en zorgvuldig verwerken. Dit vertrouwen willen we onze klanten – overheid, bedrijven en burgers – altijd en overal bieden. Daarom waken gespecialiseerde teams in het KPN Security Operations Center (SOC) 24 uur per dag, 7 dagen per week over onze netwerken en systemen en de data van onze klanten.

Breed productenportfolio

Maar we doen meer. Met ons brede diensten- en productenportfolio voor alle onderdelen van de maatschappij laten we zien dat veiligheid en privacy voor ons de hoogste prioriteit hebben en altijd zullen houden. Denk hierbij aan geavanceerde diensten voor rijksoverheid, politie en defensie, zeer goed beveiligde datacenters en Firewall-, antivirus- en antispamproducten voor bedrijven. Daarnaast hebben we een brede range aan onderscheidende en innovatieve diensten op het gebied van Identity en Acces Management en Business Continuity.

Klaas Dijkhoff, Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, op bezoek in het grootste securitycenter van Nederland: het Security Operations Center van KPN.


Samen werken aan een veilig Nederland

Ook trekken we, in het veiliger maken van Nederland, op met innovatieve bedrijven, overheden en kennispartners – in binnen- en buitenland. Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is de recente investering van ons investeringsfonds, KPN Ventures, in EclecticIQ. Deze Amsterdamse veiligheids-scale-up bouwt een systeem waarmee cyberaanvallen gedetecteerd kunnen worden. Hiermee stopt het bedrijf aanvallers voordat ze echt binnendringen. Een initiatief naar ons hart dat we met onze kapitaalinjectie graag verder helpen.

Bescherming tegen afpersing

Daarnaast ontwikkelen we met KPN New Business innovatieve cybersecurity-toepassingen. Denk aan bescherming tegen bijvoorbeeld afpersing door middel van software die gebruikers de toegang tot hun gegevens onmogelijk maakt. Zo werken we met innovatie als wapen samen met onze partners continu aan een veiliger Nederland.

Meer weten over de leidende rol van KPN als het gaat om cybersecurity? Check ook de oplossingen van KPN Security Services of bekijk ons Cybersecurity-dossier.

Vorige / Volgende: