Terug
Smart Home & Smart City

Slimmer leven door inzicht op afstand

Vorige / Volgende:

KPN streeft ernaar om Nederland te verbinden. Niet alleen mensen onderling, maar ook huizen, gebouwen en voorwerpen. Door huizen en steden slimmer te maken, kan altijd en overal meer op afstand worden geregeld. Zo houden we meer tijd over voor de belangrijke dingen in het leven.


Smart Home

Je lampen bedienen, je huis in de gaten houden op afstand via je smartphone en zorgen dat de verwarming aanstaat als je thuiskomt. Het is al lang geen toekomstmuziek meer. Steeds meer huishoudelijke apparaten zijn door het Internet of Things met elkaar verbonden en dat maakt het leven niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger en duurzamer.

Wij geloven in de kracht en de voordelen van een slim huis. Ons nieuwe portfolio KPN SmartLife maakt het leven gemakkelijker met slimme diensten voor in en om het huis. Denk aan een slimme beveiligingsoplossing met een app die een melding geeft bij ongewenst bezoek aan huis. Ook als je op vakantie bent, biedt KPN SmartLife Veilig mogelijkheden om de specialisten van beveiligingsbedrijf Trigion langs huis te sturen. Thuiskomen in een warm  huis wordt mogelijk gemaakt door KPN SmartLife Comfort. De komende tijd wordt het KPN SmartLife portfolio verder uitgebreid met relevante diensten gericht op meer gemak, veiligheid en vitaliteit.

Bij KPN hoef je je geen zorgen te maken over je privacy. Alle data wordt lokaal beveiligd opgeslagen. Jij bent eigenaar van deze data en alleen jij bepaalt wat hiermee gebeurt. KPN heeft hier geen inzage in en gebruikt deze data niet.

KPN Smartlife Veilig

Smart City

Maar we investeren ook in de verbetering van het leven in steden door ze ‘smart’ te maken. Slimme steden maken gebruik van ICT en digitale toepassingen om de stad aantrekkelijker en de dienstverlening efficiënter te maken. Steeds meer mensen, machines en objecten zijn verbonden met het internet en genereren data. Door deze data te combineren, komen slimme toepassingen binnen handbereik. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om verkeerstromen in de stad beter te regelen, kosten te besparen bij het ophalen van vuilnis, automobilisten naar een vrije parkeerplaats te loodsen of de luchtkwaliteit te verbeteren.

Dat klinkt futuristisch, maar is het niet. Onder meer dankzij toepassingen die in ons Technology Labs zijn bedacht, is Amsterdam bijvoorbeeld hard op weg dé Smart City van Europa te worden. Ook brengen we met onze infrastructuur en connectiviteit ‘slimme’ projecten in Den HaagRotterdam en Eindhoven verder.

Een ander voorbeeld is flexibele straatverlichting waarbij lantarenpalen realtime, op afstand aan- en uitgezet worden. Of de ontwikkeling van het smart bus-concept: een bus zoals wij hem bij KPN graag zien, omdat hulpverleners met één druk op de knop precies kunnen zien en horen wat er in de bus gebeurt, en waar deze zich bevindt.

KPN beschikt over het netwerk om dergelijke toepassingen te ontwikkelen, want een stabiele en veilige infrastructuur is namelijk essentieel. Dat is niet het enige. Met het verzamelen, ontsluiten, beheren en analyseren van grote hoeveelheden data dienen zich allerlei nieuwe vragen aan. Op praktisch vlak, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld wetgeving. De experts van KPN hebben de antwoorden in handen. Zo zijn wij in staat om diensten te bieden die steden verder helpen.

Geïnteresseerd? Lees dan verder in de Whitepaper “Smart Cities: een veranderende wereld.”

Vorige / Volgende: